cs / en

Radka Fiuryová – báječná kolegyně v Cronimetu

30.10.2020

...skromná, ochotná, přátelská, připravena vždy pomoci, pracovitá…prostě báječná žena, plná pozitivní energie. Takto popisují Radku její kolegyně a kolegové a vlastně jí tady neoslovuje nikdo jinak než Raduško.

Radka je zaměstnanec společnosti Cronimet Ostrava, s.r.o. a letos dospěla ke svému krásnému životnímu jubileu, a proto jsme ji požádali o krátký rozhovor.

Redaktor: Dobrý den, paní Fiuryová. Mohu Vám říkat Radko?
RF: Dobrý den. Ano, samozřejmě.
Redaktor: Děkuji. Radko, Vy jste již odpradávna pracovala v kovošrotu, kde se zpracovává kovový šrot?
RF: Dá se to tak říci, můj celý pracovní život se točím kolem kovových odpadů. I když s odpady z legovaných ocelí, na které se Cronimet Ostrava, s.r.o. specializuje, jsem přišla do styku teprve až tady.
Redaktor: Mohla byste nám trochu představit i svou minulost, co se týče studentských let?
RF: V roce 1988 jsem absolvovala gymnázium v Ostravě, podala jsem si přihlášku na vysokou ekonomickou školu, ale nakonec jsem se rozhodla jinak. Po ukončení studia, jsem nastoupila jako fakturantka do společnosti KOVOŠROT Ostrava s.p.
Redaktor: A do Kovošrotu jste nastoupila tady v Ostravě?
RF: Ano, shodou okolností do stejného areálu, v kterém teď po 32 letech pracuji ve společnosti Cronimet. Kolegové se mi smějí, že jsem se vrátila jako pachatel na místo svého činu.
Redaktor: Tomu říkám řízení osudu, Radko!
RF: Samotnou by mě to před časem vůbec nenapadlo, ale jsem za to ráda, že mohu pracovat tady v Cronimetu.
Redaktor: A jak to bylo dál?
RF: V roce 1990 jsem se šťastně vdala. Ještě téhož roku se mi narodila dcera. Po 3 letech jsem se vrátila zpět, do stejné firmy, ale už s názvem UNIKOV Ostrava. Proběhla revoluce a některé firmy změnily vedení, některé zanikly a nové vznikaly. A tak jsem v roce 1996 také přešla do nově vzniklé firmy ŠROTKOVY, kterou založilo pár mých kolegů. První rok byl dost krušný. Musela jsem se naučit a zvládnout veškerou agendu a účetnictví, které jsem předtím nikdy nedělala. Ale dokázala jsem to. Ve firmě jsem strávila celých krásných 20 let. V roce 2016 firma zanikla a nezbylo mi nic jiného, než si po tolika letech, začít hledat nové zaměstnání.
Redaktor: A kdy k tomu tedy došlo, že jste začala pracovat v Cronimetu?
RF: Nevím, jestli to byla náhoda nebo osud, ale měla jsem to štěstí, že jsem našla inzerát na pozici účetní ve společnosti Cronimet Ostrava, s.r.o. Už proto, že jsem předem věděla, do jakého prostředí bych nastoupila, obratem jsem na inzerát reagovala. Absolvovala jsem pohovory a měla jsem obrovskou radost, že jsem byla ze všech zájemkyň vybrána. Od první chvíle jsem se tady cítila velice dobře, něco ve mně mi říkalo, že jsem si vybrala správně. Neváhala jsem a od listopadu 2016 jsem se stala součástí bezva týmu a kolektivu v Cronimetu jako účetní. Jsem zde již téměř 4 roky, a pokud to jen půjde, ráda bych tady ještě několik let strávila.
Redaktor: Tak tomu říkám šťastná karta. Gratuluji! Mohla byste nám prozradit ještě něco málo z Vašeho soukromí, jaké máte koníčky, co máte ráda?
RF: Mezi mé zájmy a záliby patří četba, ruční práce, ze všeho nejraději se věnuji výrobě košíků a košů z papírových ruliček. Velice mám ráda procházky v přírodě a práce na zahrádce…a abych nezapomněla na to nejdůležitější - už 3 roky jsem šťastnou babičkou vnučky Elišky.
Redaktor: Děkuji za rozhovor s Vámi! Chtěl jsem jenom podotknout za závěr, že opravdu mohu potvrdit slova Vašich kolegů - skromná, ochotná, přátelská žena, plná pozitivní energie. Myslím, že není co dodat – čiší z Vás velká pokora a zároveň vášeň k životu, ke všemu co děláte. Přeji Vám, Radko, jen to NEJ do dalších let v práci, buďte nadále spokojená nejen v pracovním kolektivu, ale také v soukromém životě!

4