cs / en

Přátelská pracovní atmosféra v Cronimetu v Ostravě

17.7.2018

Každé ráno, když jde Tomáš Borski do práce, nečekají ho tam jen kolegové, ale i přátelé, kteří toho s ním už hodně zažili. 16 zaměstnanců tvoří pracovní tým této společnosti a udržuje v chodu pobočku v Ostravě. Osm z toho pracuje na skladě, čtyři v administrativě. Všichni kolegové jsou schopni se navzájem zastoupit, takže jsou skutečně všestranní. K pracovnímu týmu patří také dva obchodníci, finanční ředitelka a jednatelka společnosti Lucie Milatová.

Ani těžká dopravní nehoda vztahy neoslabila, ba naopak

Před dvěma lety měl Tomáš Borski, kolega ze skladu, těžkou dopravní nehodu. Lékaři pochybovali o tom, že by Tomáš ještě někdy chodil, navíc mu byla amputována pravá noha nad kolenem. Nikdo nepředpokládal, že by Tomáš za těchto předpokladů mohl znovu pracovat na skladě. Tomášovi kolegové udělali všechno proto, aby se Tomáš mohl vrátit do práce, zpět do svého týmu kolegů v Cronimetu. Cronimet přizpůsobil pracovní místo vzniklým okolnostem tak, aby mohl Tomáš pracovat na váze a asistovat vedoucímu provozu. "Stojíme za sebou a jsme tu jeden pro druhého - jako rodina. To nás dělá silnými! " říká Lucie Milatová.

Ostrava má strategické umístění

Ostrava je strategicky velmi výhodně umístěna v hraničním trojúhelníku České republiky, Polska a Slovenska. Společnost Cronimet založila v dubnu 2010 společný podnik se společností TSR Czech Republic, vznikla tak společnost CRONIMET Ostrava s.r.o.

Neocenitelná podpora v začátcích

Lucie Milatová, která v té době pracovala pro TSR v Praze, převzala vedení společnosti a společně s novými kolegy začala budovat pobočku Cronimetu v Ostravě. V začátcích ji podporoval pan Michael Vogel, tehdejší výkonný ředitel Cronimetu Polsko, stejně jako tři zaměstnanci z polské pobočky, kteří zde byli nápomocni svými odbornými znalostmi.

V létě roku 2013 nakonec odkoupila společnost Cronimet všechny podíly společnosti TSR a od té doby se stala jediným akcionářem.

Za dobrými výsledky stojí skvělý tým

Od založení společnosti se obchodům dařilo velmi dobře. Společnost Cronimet v Česká republice zaznamenala v roce 2016 obrat ve výši cca 750 Mio CZK oproti 22,8 Mio CZK v roce 2010, kdy byla společnost založena. Těchto úspěchů by společnost Cronimet však nedosáhla, kdyby za ní nestál soudržný tým kolegů, kteří svou práci dělají s radostí a láskou.

4