cs / en

Cronimet mění nerezový odpad na drahocenný materiál

28.6.2018

Společnost Cronimet působí na světovém trhu již více než 40 let. Její specializací je obchod s feroslitinami, nerezovým odpadem a primárními kovy. Během těchto let vzniklo po celém světě okolo 70 poboček a obchodních zastoupení.

Společnost Cronimet se tak stala světovým lídrem na poli výkupu nerezového odpadu a jeho recyklace. Ročně vyváží téměř 1,5 mil. tun recyklovatelného materiálu prostřednictvím všech svých divizí.

Silný partner v oblasti kovového odpadu

Cronimet Ostrava, s.r.o., působí na trhu od roku 2010 a jejím hlavním polem působnosti je Česká republika, Slovensko a Maďarsko. V oblasti nákupu, recyklace a prodeje kovového odpadu již má dlouholeté zkušenosti a díky mezinárodnímu zázemí a know how ve zpracování odpadů nabízí svým zákazníkům dobře fungující servis a spolehlivou spolupráci.

Zpracování odpadu z nerezových a jiných legovaných ocelí

„Jak již bylo řečeno, specializujeme se na zpracování odpadu z nerezových a jiných legovaných ocelí,“ říká jednatelka ostravského Cronimetu Lucie Milatová a pokračuje: „Při výkupu se zaměřujeme hlavně na odpady jakostí 1.4301, 1.4541, 1.4404, 1.4000, 1.4510, 1.4828, 1.4841 a také dalších ocelí, např. nízkolegovaných, rychlořezných atd. Odpady vykupujeme jak v kusovém stavu, tak i v menších rozměrech či formě, jako jsou např. třísky. Při výkupu kusů větších rozměrů než je povolený rozměr 1,5 x 1,5 x 0,5 m, je třeba brát v potaz další náklady na dělení odpadů, jako je pálení a stříhání. Při příjmu odpadů ve formě třísek se zase potýkáme s problémy vlhkosti, které tyto třísky obsahují, a to hlavně v podzimních a zimních měsících. Vykoupený odpad dále zpracováváme a upravujeme dle požadavků našich zákazníků a distribuujeme ho do hutí po celé Evropě. Práce to není jednoduchá a mnohdy záleží na detailech. Je zde potřeba dodržovat přísnou kontrolu a daný postup při vytváření šaržované vsázky z upraveného kovového odpadu pro hutě.“

Kvalitu zajišťuje zkušený tým i moderní zázemí

V Cronimet Ostrava pracuje skvělý tým zkušených odborníků. Ti pomáhají svým klientům při určení analýzy nabízených slitin, jakožto i stanovení cenových kalkulací na míru. K tomu jsou vybaveni moderní laboratoří, ve které jsou schopni s velkou přesností analyzovat složení prvků v daném odpadu na tisíciny procent. Určují zde také jiné veličiny jako vlhkost, výtěžnost materiálu, zpracovávají zde vzorky od zákazníků a stanovují přesné analýzy.

Transparentnost a individuální přístup

„Naší velkou výhodou je transparentnost procesu přijímání odpadu a jeho hodnocení. Před nikým nic neskrýváme a zákazníci si mohou naše tvrzení přijet osobně posoudit k nám do Ostravy. Naše velké plus je také včasná platba za zboží, jakož i moderní a flexibilní struktura řízení,“ zdůrazňuje paní Milatová.

4